Vertrouwen geheel weg. Onbehoorlijk Bestuur en Soest.

ONBEHOORLIJK BESTUUR na meer dan 20 jaar beloven, toezeggen, vastleggen en “vergeten”.

Op 22 december 2016 zal de Bestuursrechter hoogst waarschijnlijk zeggen dat de gemeente Soest haar traject netjes – niet helemaal volkomen maar wel volgens het boekje vooral – heeft doorlopen. De Bestuursrechter mag en kan namelijk niet oordelen over de afgelopen 20jaar overleg met de gemeente.

Dan komt de zaak van de massagesalon pas echt aan het rollen.

Dan gaat het namelijk over een “dat zijn we even vergeten” foutje. Onbehoorlijk Bestuur dus.

Bij de Hoge Raad zijn interessante  uitspraken  over Onbehoorlijk Bestuur – zelfs na  cassatie – te vinden die oa. reppen over het volgende:

De voorbereiding en opstelling van een bestemmingsplan is een omvangrijke klus. Het college, belast met de voorbereiding, voert allerlei onderzoeken uit en overlegt met diverse betrokkenen. Uit dat overleg kunnen allerlei toezeggingen komen. En het komt niet zelden voor dat die toezeggingen vervolgens niet worden nagekomen. Dat kan soms bewust gebeuren, bijvoorbeeld omdat het college tot de ontdekking komt dat het toch niet zo’n goed idee was om een bepaalde bestemming te leggen of omdat de raad voor een bepaalde bestemming niet lijkt te porren. Soms is het niet bewust en dat noemen we dan een vergissing of een foutje.

En het mooie voor de mensen die de gemeente fouten – Onbehoorlijk Bestuur – toeschrijven is dat de Hoge Raad  in meerdere gevallen de klagers in het gelijk stelt.

De gemeente Soest staat dus een warme tijd te wachten. Proces voor Onbehoorlijk Bestuur ligt al 2 jaar in de maak te wachten op verdere stappen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s