Internetconsultatie Omgevingswet en Omgevingsbesluit over effecten ongewenste uitbreiding massagesalon.

Binnenkort komt er een nieuwe Omgevingswet, vanuit het Ministerie van IenM zijn wij gevraagd onze ervaringen mbt. de uitbouw van de massagesalon op papier te zetten voor de consultatie. Bij deze een copie van ons schrijven aan het Ministerie.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Internetconsultatie                                                                                            2 Augustus 2016

Nieuwe Omgevingswet    Onze ervaring in 2015/2016 met ongewenste uitbreiding in Soest van Prostitutie door VergunningVrij bouwen aan de Lange Brinkweg 68,  3764 AE te SOEST.

Dit is de historie in het heel kort, voor de meest uitgebreide informatie  kunt u terecht op https://soestersekssalonsoap.wordpress.com/tag/soest/

In 2002 beloofde de gemeente Soest dmv vastlegging in een Partieel Bestemmingsplan dat een gedoogde seksinrichting NOOIT groter zou worden dan 100m2 maximaal.

In 2010 bij de opzet van een nieuw bestemmingsplan – waarin men deze belofte even “vergeten” was – is de gemeente hierop geattendeerd. Schriftelijk heeft men bevestigd dat dit meegenomen zou worden.

In 2015 heeft de gemeente na nog enkele vergissinkjes toe moeten geven dat zij fouten had gemaakt in dit traject, even wat “vergeten” was en ook even zonder publicatie zondagsopening had toegestaan. Maar daar kon even niets meer aan gedaan worden.  De uitbater had ook een bouwvergunningaanvraag neergelegd voor een zeer grote uitbouw.

Toen is de bal aan het rollen gegaan.  De gemeente Soest is diep door het stof gegaan en de uitbater zag de bezwaarschriftenbui al hangen en heeft inmiddels via de vergunningvrije regeling de ooit max toegestane 100m2 met zeg maar 64m2 uitgebreid.

Wij hebben van alles geprobeerd, maar tegen vergunningvrij en tegen een gemeente die meer doet om een ondernemer van dienst te zijn dan haar burgers te beschermen is er via de bestuursrechter wel heel erg weinig aan te doen. Tot op dit moment (aug 2016) want de laatste zaak loopt nog.

Onze grootste grief tegen vergunningvrij in dit geval is::: Vergunningvrij is gestart om mensen een uitbouw te gunnen waar een behoorlijke bank in kon staan. Het is in onze ogen zeker niet bedoeld om ongewenst een Prostitutiebedrijf – waar een bedrijfsvergunning voor is afgegeven op een bepaald pand – in staat te stellen dit pand zo maar te kunnen vergroten door gebruik te maken van de regels van vergunningvrij. Immers alle regels die waren opgesteld om hen te beperken, bouwen op bestemming TUIN, parkeernormen, functieaanduidingsvlak werden weggevaagd door de kreet  “Den Haag overruled alles”

Na eerdere brieven aan de Minister van I en M, aan de VNG en aan De Provincie Utrecht hebben wij via Drs. D.J. Tijl , Directeur Ruimtelijke Ontwikkeling I en M, de suggestie ontvangen u in kennis te stellen van onze ervaring.

Wij bieden u deze hierbij van harte aan en wij hopen dat dit soort “ongewenste” randverschijnselen in de toekomst niet meer plaats zullen kunnen vinden.

Wij danken u voor uw aandacht,

 

COMITE LANGE BRINKWEG EN KORTE MIDDELWIJK              Postbus 3147     3760DC      SOEST

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s