Raad van State en Prostitutie Utrecht ECLI:NL:RVS:2016:1107

Dit is het begin van het einde voor Prostitutie in Hardebollenstraat in Utrecht en het nieuwe denken over Prostitutie, lees meer .

Interessant stukje in de stukken van de uitspraak:: Eigenaren ramen etc hielden kentekenregistratie bij van alle bezoekers. Je zal maar een avondje zijn wezen pezen en het kan op Internet of Instagram komen.

quote

De kentekenlijst

5. De bestuurlijke rapportage van 10 juli 2013 vermeldt dat de door Wegra in de bestuurlijke fase overgelegde kentekenlijst signalen van mensenhandel bevat. Deze lijst werd door medewerkers van Wegra bijgehouden en vermeldt kentekens van de auto’s van bezoekers van het Zandpad. Tevens bevat deze lijst soms opvallende bijschriften zoals bijvoorbeeld: ‘Turkse pooier’, ‘vermoedelijk dealers’, en ’pooiers met waarschijnlijk een huurster bij Wegra’. Voorts blijkt uit deze lijst dat bij kentekens die dagelijks worden geregistreerd, staat genoteerd dat verdere registratie niet meer zinvol is, omdat ze dagelijks terugkomen. Deze lijst bevat informatie over verdachten in één van voormelde strafrechtelijke onderzoeken naar mensenhandel en over personen waarvan de politie vermoedt dat zij pooiers zijn. Wegra heeft de op deze lijst vermelde gegevens, die als signalen van mensenhandel moeten worden aangemerkt, niet eerder met de gemeente of de politie gedeeld.

unquote

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s