Soest stopt bouw !

1 April doet wat ie wil. Soest heeft gehoord dat de uitbater van de massagesalon over de perceelgrens heen bouwt. Als je dan ziet wat de Gooi en Eemlander schrijft moet je wel even lachen. Is dit echt of een 1 april grap. Als het geen grap is dan blijkt dus pijnlijk wat voor een ellende vergunningvrij bouwen in dit geval veroorzaken vermag. Een grote Ruimtelijke Ordening technische puinhoop.

Soest stopt bouw massagesalon

SOEST – Daags nadat de rechter het bezwaar van buurman …….. tegen de uitbreiding van de massagesalon aan de Lange Brinkweg terzijde had gelegd, heeft de gemeente Soest de bouw toch nog stil laten leggen.

Door Hans van Kekenh.van.keken@hollandmediacombinatie.nl – 1-4-2016, 16:08 (Update 1-4-2016, 16:08)


Eigenaar laconiek na actie boze buurman: gebouw ligt allang klein stukje bij buren

Dat is gebeurd om een heel andere reden dan wat bij de rechtbank speelde. Daar was de vraag of de vergunning past in het bestemmingsplan, wat dus volgens de rechter het geval is. Maar gistermorgen bleek dat de aannemer de perceelsgrens overschrijdt en op grond van de achterburen bouwt. Een toezichthouder van de gemeente was gisteren gaan kijken, nadat …….. – die in de krant niet wil reageren – wederom was gaan klagen. Wat de toezichthouder zag, was voor Soest reden om de bouw per direct stil te leggen.

Eigenaar ………. blijft er laconiek onder. ,,We zitten al dertig jaar een centimeter of vijftien op grond van de achterburen. We hebben met hem rond de tafel gezeten en juist afspraken gemaakt dat we de kadastrale lijnen opnieuw gaan trekken, want die liepen daar wat scheef. Hij krijgt dan iets meer grond.” De massagesalon zou daarmee dan voor die volgens …….. ’vijftien centimeter’ – ,,Twintig, 25? Kan ook.” – voortaan op eigen grond staan. ,,Of we dat daarna ook echt bij het kadaster hebben laten vastleggen? Ik kom uit Brabant hè. We hebben het zo afgesproken”, aldus ……….

Hij zegt nadrukkelijk zich niet druk te maken over de kwestie. En heeft ook al een pragmatische oplossing. ,,Of het wordt in het kadaster vastgelegd. Of ik haal met de slijptol die vijftien centimeter eraf. De gemeente wist allang van deze situatie hoor. Maar de ambtenaar durft haar vingers niet te branden aan de zaak en heeft uit voorzorg het nu stilgelegd”, stelt de eigenaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s