Eemland praat bij. Amersfoorts raadslid begrijpt ook iets niet meer.

Oude jongens krentenbrood zal je wel denken. Nee hoor. Lees en huiver. Ook dit gaat over vertrouwen en zorgvuldigheid.

Het Amersfoortse raadslid Ben Stoelinga (Amersfoort2014) is met stomheid geslagen door de beantwoording van zijn vragen over de inhuur van externe deskundigen in de kwestie rond de nieuwbouw van het gymnasium Johan van Oldenbarnevelt (JvO).

Verantwoordelijk wethouder Bertien Houwing had op dit dossier al een extern  adviseur ingehuurd, maar zij voegde daar onlangs nog iemand aan toe. ,,Nu zijn er dus een projectleider én een adviseur ingehuurd voor zo’n 112.000 euro,” stelt Stoelinga met de nodige verbazing vast.

Stoel

Maar het raadslid van de eenmansfractie valt pas echt van zijn stoel als hij de motivatie van de wethouder leest, namelijk dat de gemeente geen expertise in huis heeft om de bouwplannen van scholen te beoordelen. Stoelinga: ,,Eigenlijk zegt de wethouder dat de er in ons stadhuis geen enkele projectmanager is die verstand  heeft van huisvestingzaken! Ik vraag me af waar ze dan wel verstand van hebben. En waarom zet de wethouder een ingehuurde projectleider, die blijkbaar ook  niet deskundig is, op dit huisvestingsdossier?”

Volgens Stoelinga wordt er nu voor € 20.000 extra een nieuwe adviseur aangesteld om de al eerder ingehuurde projectleider te adviseren. “Het moet niet gekker worden.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s