SOESTER SEKS SALON SOAP

In 2000 wordt per 1 oktober in Nederland het bordeelverbod opgeheven. In juli 2000 kwam de gemeente met een voorstel Partiële Herziening Bestemmingsplannen om alles te regelen. Maar daarin werd wel verwoord dat de Lange Brink nr 68 locatie de ENIGE toegestane en officieel benoemde locatie in Soest zou worden.

Daar hadden de buurtbewoners andere ideeën over want nu werden zij ineens tot een Spijkerkwartier gebombardeerd. Er ontstond enorm veel ophef en uiteindelijk hebben er op uitnodiging van een toch wel geschrokken Burgemeester een aantal ontmoetingen met de Burgemeester (APV) ,de Wethouder (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Raadsleden plaats gevonden.

De gemeente moest wat doen aan de ontstane situatie en de buurt zocht zekerheid voor nu en voor de toekomst. Dat waren felle avonden en discussies waar bij werkelijk over alle aspecten van de salon is gesproken. Hoe is dit zo ver kunnen komen, waarom mag zoiets in een rustige woonwijk, waarom in de nabijheid van zoveel kinderen, waarom wordt zoiets niet op een industrieterrein gevestigd, waarom heeft de gemeente Soest waar men alles wel wist nooit iets gedaan aan de “situatie”, wat gebeurt er dan nu, woont er wel iemand, het is wel een heel aparte constructie bestemming woonhuis en tegelijkertijd seksinrichting. Maar ja de juristen van de gemeente hadden alles voorgekauwd en dat plan moest dan maar de ultieme oplossing zijn. Maar dan krijgt deze buurt alles te verduren, nog meer parkeren, wonen naast zo’n tent, overlast van koelmachine, stank van 12u per dag een wasdroger etc..

Tussen juli 2000 en juli 2002 zijn werkelijk alle scenario’s (sluiten, past dit wel in deze woonwijk, tot hoe groot kan je gaan waardoor er dagelijks vast zoveel auto’s van personeel en klanten moeten parkeren, verplaatsen, groter worden, langere openingstijden tot in de nacht die aangevraagd zouden zijn, drankvergunning, uitbouw met garages, kopen van extra grond om daardoor te kunnen groeien, wetswijzigingen) de revue gepasseerd en uiteindelijk heeft het de gemeente behaagd om de buurt de volgende zaken toe te zeggen en  te beloven.

  1. de seksinrichting zal door onze mensen worden opgemeten, wij vinden dat de huidige situatie kan maar groter niet.      dat werd uiteindelijk 100m2 totaal voor begane grond plus eerste verdieping, en zij zal niet groter mogen worden dan dat en daar mag u ons aan houden.
  2. u , de buurt, wordt betrokken bij alle verder ontwikkelingen inzake de massagesalon. wij zoeken een draagvlak.

Met deze beloftes van daartoe bevoegde personen hebben wij als buurt ingestemd om uit de patstelling te geraken en niet in een zeer langdurige juridische strijd te geraken. De gedane beloftes werden later geaccordeerd door de Soester Raad op 4 juli 2002 middels haar goedkeuring aan de Partiële herziening diverse bestemmingsplannen gemeente Soest betreffende prostitutie.

En daarna – is later in 2015 gebleken – is alles, maar dan ook alles HEEL ERG fout gegaan.

En die lijst volgt.

Hier nog een van de opmerkelijkste antwoorden van ons bestuur op de vraag waarom geen verhuizing naar een industrieterrein werd voorzien.

Dat willen we niet want daar is geen sociale controle ! Met andere woorden, buurt u houdt ze maar in de gaten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s